Een werkbank vormt vaak het middelpunt van de werkplaats of garage. De aanschaf van een werkbank is vaak een flinke investering, daarom is het juist zo belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Kies voor een hoge kwaliteit, professionele werkbank van gerenommeerde merken zoals Kraftmeister of George Tools.

Enkele vragen die je jezelf kunt stellen voor de aanschaf zijn: Waarvoor ga ik de werktafel(bank) gebruiken? Wil ik een werkbank met houten blad, MDF of toch met RVS werkblad? De meeste mensen kiezen voor een houten blad, maar RVS kan erg handig zijn wanneer je veel met vloeistoffen werkt. Ook is RVS hittebestendig. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de hoogte. Een te lage zorgt ervoor dat je een slechte werkhouding hebt tijdens het klussen of repareren. Zorg er dus voor dat je de hoogte weet die ideaal voor je is, en dat de werkbank eventueel in hoogte verstelbaar is door middel van stelpoten.

Werkbanken zijn vaak uitgevoerd met lades, een belangrijk punt om op te letten is de draagkracht van de lades. Probeer een berekening te maken welk gereedschap je in de lades wil leggen en of de gereedschapsladekast hierop berekend is. Er zijn helaas wel wat kasten te krijgen waarvan de lades niet berekend zijn op een grote draagkracht. Staan deze gegevens niet vermeld bij de ladekasten, laat je dan dan informeren door de winkel of webshop.

Maar welke werkbank kies ik nu?

Het merk Kraftmeister staat al jaren voor hoge kwaliteit werkbanken en werkplaatsinrichting. Ze hebben een zeer uitgebreid aanbod aan complete werkbanken.

Bij George at Work vind je werkbanken van Kraftmeister en George Tools, ieder met andere eigenschappen. Zo hebben zij de werkbanken onderverdeeld in 3 categorie├źn:

Werkbank Standard, een vaak kleine werkbank die makkelijk te plaatsen is in elke ruimte

Werkbank Premium, een George Tools werkbank met een sterk dik werkblad, beschikt over laden en/of deuren

Werkbank Pro, een professionele werkbank van de allerhoogste kwaliteit. Oerdegelijk en bijna elke mogelijke opstelling is samengesteld door ze.

Wil je toch een werkbank samenstellen op basis van je eigen wensen, ook dat is mogelijk. Maak een combinatie van een werkblad, onderkasten (met lades of deurtjes) en voeg optioneel nog een gereedschapswand met stopcontact en LED-verlichting toe voor eenvoudige toegang tot de meest gebruikte gereedschappen.

Werkbank of werkplaatsinrichting?

In de volksmond praten we over een werkplaatsinrichting of een werkbank, maar we zien bij diverse bedrijven die werkbanken en werkplaatsinrichtingen verkopen verschillen in hoe zijn hun producten noemen.

Bij Datona en George at Work hebben ze het over een werkplaatsinrichting als ze het hebben over een opstelling van onderkasten al dan niet in combinatie met hoge kasten of wandkasten. Hornbach ziet een werkbank als onderdeel van een werkplaatsinrichting, een inrichting voor uw werkplaats. Valkenpower heeft het over een werkplaatsmodule.

George at Work heeft het grootste aanbod en de meeste kleuren als je een werkplaatsinrichting zoekt. Ook het ruime aanbod van werkbanken maakt George at Work een goede keuze.

Conclusie: Informeer je door ergens een showroom te bezoeken. Of bel even met de winkel die deze producten kan leveren. Over het algemeen zie ik geen grote verschillen in prijs en kwaliteit bij de grote merken in Nederland. Als je online koopt zorgt dan ook weer dat je juiste informatie krijgt over het product dat je gaat kopen, door het goede aanbod van volledige specificaties en overige informatie moeten het online kopen niet al te ingewikkeld maken.