Wat is een goede gereedschapswagen?

Welke gereedschapswagen moet ik kopen?

Welke gereedschapswagen kopen?

Veel gereedschapswagens onderscheiden zich door kwaliteit, dat is te merken aan de dikte van het staal welke gebruikt wordt en de kwaliteit van de wielen.
Een gereedschapswagen gevuld met gereedschap moet natuurlijk het gewicht van het gereedschap kunnen dragen. De lades moeten voorzien zijn van deugdelijke rails en het staal mag niet te dun zijn.

Als een gereedschapswagen leeg is kan hij er dus best stevig uitzien, maar zodra je de gereedschapskar vult met gereedschap wordt het gewicht dusdanig groot dat de stevige wagen ineens niet meer zo stevig lijkt.

Vaak worden er gereedschap wagens aangeboden van een discutabele kwaliteit met matig gereedschap voor prijzen van €250,- Je moet je dan weg afvragen of dat wel kan. Ook hier geldt, lijkt het te mooi om waar te zijn dan zal het dat ook wel zijn.

Een gereedschapswagen leeg moet toch zeker wel, wil je een goede kwaliteit hebben zo’n €300,- of meer kosten. Een goede gereedschapswagen koop je simpel gezegd niet tussen de 100-250 euro. Wanneer je de wagen vult met gereedschap zie je al snel dat deze niet geschikt is om het gewicht te dragen!

Wordt een gereedschapwagen gevuld aangeboden, let dan op de kwaliteit van het gereedschap. Als je kijkt naar de betere merken dan zijn de gereedschapswagens gevuld met goede gereedschap inlays van hoge kwaliteit. Laat je niet te snel verleiden tot hoe meer delig een gereedschapwagen hoe beter. Een bitjes-set telt lekker voor het aantal delen maar kost weinig tot niets.

Bekijk goed welk gereedschap er wordt aangeboden en of je daar ook echt iets aan hebt, vaak kun je ook een lege gereedschapswagen kopen en deze vullen met gereedschapinlays. Op deze manier stel je zelf je gereedschapskar samen met gereedschap dat precies voor jou geschikt is.

Wanneer is een gereedschapswagen nou een gereedschapswagen en wanneer is het een mobiele werkbank?
Beiden termen worden gebruikt, zowel George at Work als HBM machines en Datona gebruiken vaak de term mobiele werkbank wanneer en een RVS of houten werkblad op de gereedschapswagen is bevestigd.

Conclusie:

Laat je niet verleiden tot de goedkope Facebook aanbiedingen van gereedschapswagens van een discutabele kwaliteit, laat je eventueel goed informeren door de specialisten. Bij George at Work worden er gereedschapswagens verkocht van hoge kwaliteit, gevuld en leeg. Ik ken de kwaliteit van deze wagens, alhoewel er natuurlijk veel meer aanbieders zijn.
Zorg ervoor dat je altijd koopt bij bedrijven waar je direct terecht kan, ook na aankoop. Laat je informeren vooraf mocht je twijfelen over kwaliteit, merk, inhoud van gereedschapswagens, ga vooraf aan de verkoop even kijken in een showroom van aanbieders.